Спорт

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА У 1/8 ФИНАЛА ЛИГЕ ЕВРОПЕ: Историјски успех црвено-белих (ВИДЕО)

Фудбалери Црвене звезде обезбедили су директан пласман у осмину финала Лиге Европа, пошто су вечерас у гостима одиграли нерешено са Брагом 1:1, у утакмици последњег кола Групе Ф.

Други меч ове групе, измедју Лудогореца и Митјиланда завршен је без голова.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Звезда је тако освојила прво место са 11 бодова, док је Брага друга са десет. ;Митјиланд, који је освојио девет бодова, преселиће се у Лигу конференција, док је последње место заузео Лудогорец са два освојена бода.

Фудбалери Браге су били опаснији у првом полувремену, имали су више лопту у свом поседу и више удараца ка голу, али нису успели да савладају Милана Борјана. ;На другој страни, црвено-бели су најбољу пролику имали у 40. минуту преко Мирка Иванића.

Друго полувреме није добро почело по црвено-беле пошто је Марко Гобељић играо руком у казненом простору, па је судија показао на белу тачку. Сигуран изводјач најстроже казне био је Галено у 52. минуту.

Изабраници Дејана Станковића су, ипак, изједначили у 70. минуту. Стрелац је био Катаи са пенала, а након што је Радован Панков оборен у шеснаестерцу.

Брага је у финишу меча имала иницијативу, претила је, али је Звезда успела да се обрани и освоји бод за прво место у групи и директан пласман у осмину финала Лиге Европа.

Утакмице осмине финала Лиге Европа играју се у марту 2022.

Погледајте голове:

Извор: Курир