Србија

ПРЕОКРЕТ У СЛУЧАЈУ УБИСТВА ЂОКИЋА: После открића ДНК ТРАГОВИ СИНОВА на пиштољу којим је извршен злочин Џонић дао ШОК ОБЈАШЊЕЊЕ

Фото: Фејсбук принтскрин

ДНК трагови Милана и Стефана Џонића пронађени су на пиштољу из кога је њихов отац Горан, како се сумња, убио трочлану породицу Ђокић, а бивши ватрогасац поново је шокирао својим објашњењем одакле трагови његових синова на оружју.

– Вештачења пиштоља из ког су убијени Ђокићи пристигла су у Више тужилаштво у Нишу, а испоставило се да на оружју има и биолошких трагова Милана и Стефана Џонића, који су, поред оца, ухапшени због убиства рођака Горана, Гордане и Лидије. Како је назначено у вештачењу, не може се са сигурношћу рећи ко је оставио колики траг, али неспорно је да их има – каже наш извор: – Поред пиштоља, вештачени су и оквир, футрола, као и кутија у којој је био одложен.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према речима нашег саговорника, Горан Џонић је до сада давао опречне изјаве о пиштољу, који је нађен у димњаку у кући његове супруге у Алексинцу, и то након што је он сам истражитељима признао где га је сакрио.

– Он је прво тврдио да нико од његових укућана није знао да он поседује пиштољ. После тога је променио плочу, па је објашњавао како су сви знали за његово оружје, да је оно било видно истакнуто, да су га сви пипали. Чак је рекао и да је својим унучићима давао тај пиштољ да се играју и да су сви заједно испаљивали чауре из њега – каже извор Курира.

Др Душан Кецкаревић

Ово није значајно за истрагу

Молекуларни биолог и форензички генетичар др Душан Кецкаревић, гостујући на ТВ Пинк, рекао је да проналазак трагова синова Џонића на пиштољу није од значаја за истрагу убиства. – Због заједничких наследних особина, тј. гена који деле мајка, отац и синови, у неким мешаним траговима не може да се одреди ко је доприносилац трагова. Њихови трагови се не могу искључити, али ни потврдити. Поента је да се неко са сигурношћу асоцира са предметом – објаснио је Кецкаревић.

Да подсетимо, Милан и Стефан Џонић за ноћ убиства, које се догодило између 26. и 27. септембра у атару села Моравац, имају алиби. – Њихове колеге су потврдиле да су кобне ноћи били на својим радним местима у Ватрогасној јединици и у Копненој зони безбедности.

Претпоставља се да они свакако нису пуцали у Ђокиће, али није искључена могућност да су на неки начин били у контакту са оружјем, могуће непосредно, али и преко одеће, уколико је оружје било умотано у неки њихов џемпер или мајицу – објашњава извор. Наводно, проблем ствара што су синови, према речима извора, на саслушању рекли да не знају да отац има оружје.

– Супруга Сузана је рекла да је Горан имао пиштољ док је радио при МУП, али да га је раздужио када се пензионисао. Пиштољ који је вештачен и из ког је почињено троструко убиство нико није спомињао – каже извор: – На том пиштољу су нађени биолошки материјали још неколико особа које са овим случајем немају везе.

Извор: Курир.рс/ Јелена Ивић