Србија

Шок! ДРЖАВА ЕВРОПСКЕ УНИЈЕ ШАЉЕ ЗАТВОРЕНИКЕ НА КОСОВО! Ево шта се дешава!

Предвиђа се да ће у данским затворима недостајати до 1.000 затворских места до 2025. године.

Како јавља Дански радио, та земља врло је близу постизања споразума с приштинским властима о изнајмљивању тзв. косовског затвора данским осуђеницима. Споразум су саставили, како се даље наводи, данска влада, опозиционе партије оба политичка крила (левице и деснице), и Управа данских затвора.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Предвиђа се да ће у данским затворима недостајати до 1.000 затворских места до 2025. године, а споразум је осмишљен да реши ове проблеме.

Данска реформише свој затворски систем уз повећање средстава од 4 милијарде данских круна (607 милиона долара, 538 милиона евра) за „нове иницијативе“, објавила је у среду влада те земље.

Једна од иницијатива је да ће скандинавска земља одмах платити тзв. Косову смештај за 300 затвореника. Данска влада је саопштила да је та мера усмерена на „странце осуђене на депортацију“ који би требало да буду протерани из Данске када заврше своје казне. Споразум је подржало неколико странака широм политичког спектра пре него што га је данско министарство правде објавило на Твитеру.

– Једна од предности овог споразума је та што затвореници не морају бити ресоцијализовани да би се вратили у друштво, јер не морају након тога бити у Данској. Стога, можемо згодно да преместимо целу ову групу тако да они служе на другом месту – рекао је за Дански радио социјалистички демократски министар правде Ник Хекеруп.

Међутим, две партије које пордржавају владу противе се том споразуму, јер сматрају да то није начин да се решава проблем који има Данска, а страхује се и од контроле у тим затворима, у смислу кршења људских права.

Такође, они наводе и да су тзв. косовски затвори и њихова управа познати по корупцији, насиљу између затвореника и особљу које је слабо обучено.

 

 

 

 

 

 

Извор: Мондо.рс/Srbijadanas.com