Русија

Стигло језиво упозорење! РУСИ МОРАЈУ ХИТНО ДА РЕАГУЈУ! Зло се шири огромном брзином, мртвих из дана у дан све више!

Фото: Јутјуб

Ћелије ИСИС-а су покренуле велики напад на неколико положаја 17. дивизије Сиријске арапске армије (САА) и палестинске бригаде ал-Кудс у близини града Масраб у северном делу Деир ез Зора. Према Сиријској опсерваторији за људска права (СОХР), особље 17. дивизије и борци бригаде Ал Кудс борили су се са терористима до зоре следећег дана.

Седам припадника бригаде Ал Кудс и 17. дивизије је убијено, уз рањавање још око 17, који су пребачени у војну болницу Деир ез Зор- наводи се у извештају групе за праћење са седиштем у Лондону.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Напад се поклопио са интензивним сукобима између ћелија ИСИС-а и САА на планини Бишри, која се налази дуж административне границе између Деир ез Зора и Раке.

Прошле недеље, САА и неколико провладиних фракција започели су операцију чешљања у западној пустињи Деир ез Зора као одговор на серију напада ћелија ИСИС-а. Руске Ваздушно-космичке снаге су подржале операцију. Један од најкрвавијих напада ИСИС-а у Деир ез Зору догодио се 2. децембра.

Терористи су масакрирали девет цивила и припадника службе на лажном контролном пункту који су поставили на путу Мадхул – Ал-Бу Џума у западном делу покрајине. Очигледно је да је потребно више напора да се супротстави растућем утицају ИСИС-а у западној пустињи Деир ез Зора. Сиријске снаге и њихови савезници треба да делују што је пре могуће.

 

 

 

 

 

 

Извор: Srbijadanas.com