Спорт

Тениски свет у шоку! ЂОКОВИЋ ПОДРЖАО СУСПЕНЗИЈУ! Тужно је то што се десило

Најбољи тенисер планете Новак Ђоковић подржао је одлуку WТА да суспендује све турнире у Кини

Женска тениска асоцијација је одлучила да суспендује све турнире у Кини због случаја са Шуаи Пенг који је потресао „бели спорт“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– У потпуности подржавам став WТА јер немамо довољно информација о Шуаи Пенг и њеном благостању, а њено здравље је од највеће важности за тениску заједницу. То може бити било ко, може да се догоди и мушким и женским тенисерима. Не видим ништа лоше у WТА и сви, заправо, ATP, такође, тражи јасноћу о томе шта се дешава. Ми немам довољно информација, и мислим да је то веома смело, веома храбар став са WТА – рекао је први рекет света.

У овом тренутку је познато где се Кинескиња налази, али још није утврђено да ли је у потпуности безбедна.

– Нисам видео вести. Морам да види мало више шта су детаљи, али подржавам одлуку. И мислим да је важно да подржавамо једни друге, као што сам рекао, ATP, WТА, PTPA, играчи, играчице. Без обзира којој организацији припадате или који је ваш лични став. Морамо да размишљамо колективно, морамо имати мало више јасноће шта се дешава.

На крају, Ноле је имао јасан закључак.

– Не знам да ли је нешто изјавила или није. Нисам видео званично. Пре само можда недељу или неколико недеља, изашла је некаква изјава у којој је тражила приватност. Знате, стварно је тужно што није довољно јасно. Мислим, овде је у питању живот тенисера, па морамо да стојимо јединствени као тениска заједница и зато то подржавам – поручио је Ђоковић.

 

 

 

 

 

 

Извор: информер.рс