Регион Русија

АМЕРИКА ПОДСТИЧЕ САТАНИЗАЦИЈУ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ! Лавров разоткрио паклени план!

Сергеј Лавров (Фото: Јутјуб)

Вашингтон наставља да се меша у унутрашње ствари Босне и Херцеговине и одобрава покушаје да се ова држава претвори у унитарну, подстичући сатанизацију Републике Српске, изјавио је министар спољних послова Русије Сергеј Лавров на конференцији за новинаре после разговора са хрватским колегом Горданом Радманом.

„Сада се активно предузимају покушаји да се Босна од државе у којој постоје два ентитета и три државотворна народа са једнаким правима претвори у унитарну државу. А уз подстицај неких западних земаља, пре свега САД, сатанизација Републике Српске и њеног руководства се користи у ове недоличне сврхе“, истакао је Лавров.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Лавров је нагласио да Русија очекује да ће Европска унија помоћи у повратку дејтонским принципима за решавање ситуације у Босни и Херцеговини и престати да третира Западни Балкан као зону свог утицаја.

Он је подсетио на речи бивше шефице европске дипломатије Федерике Могерини која је изјавила да је „Западни Балкан подручје где ће се Европска унија бавити свим проблемима и да је боље да се други ту не мешају“.

Министар је истакао да је „веома индикативно да су, уз све позиве да се не мешају у унутрашње ствари других држава, Сједињене Америчке Државе именовале специјалног представника за спровођење изборне реформе у Босни и Херцеговини: ово је питање о сферама утицаја. Ово сматрамо веома индикативним у смислу приступа Сједињених Америчких Држава проблемима на Западном Балкану“.

„Ови примери су веома индикативни са становишта текућих преговора о безбедносним гаранцијама које је покренула Руска Федерација“, закључио је Лавров.

 

 

 

 

 

 

Извор: rs.sputniknews.com