Србија

ХИТНО СЕ ОГЛАСИЛА ПРЕМИЈЕРКА: Данас ће бити катастрофално

Фото: Јутјуб

Београд — Премијерка Србије Ана Брнабић за ТВ Прва изјавила да ће данас број новозаражених коронавирусом бити највећи икада забележен у Србији, од почетка пандемије.

„Подаци од јутрос у осам часова, број ће бити катастрофалан“, рекла је она за ТВ Прва и додала да ће бит оборен сваки досадашњи рекорд.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

На питање како онда Кризни штаб није донео нове мере, Брнабић је истакла да Србија има епидемиолошке мере: маске које су обавезне у затвореном, на отвореном тамо где је дистанца немогућа, затим ковид пропуснице које важе од 20 часова. Такође, додала је да се ковид пропуснице све више користе, попут случаја када се Нови Сад проглашавао за престоницу културе.

„Имамо све вакцине, имамо лекове. Можемо и другима да помажемо, и помажемо регину, неким чланицама ЕУ, државама Аафрике и Азије. Свега имамо, и међу првима добијамо. Све нај што смо могли да обезбедимо ми смо обезбедили“, рекла је она.

А шта ће бити са школама?

Говорећи о школама, Брнабић је истакла да Министарство просвете заседа данас са Кризним штабом за школе и истиче да би после тог састанка требало да се да препорука.

Како је навела, очекује се да најмлађи разреди (1-4) иду нормално, а да ће бити организована комбинована настава у средњим школама. Међутим, она је истакла да се чека препорука, те ће онда накнадно бити донесенда одлука.

 

 

 

 

 

 

Извор: Б92