Спорт

Најновија вест! НОВАК ЈЕ ПОБЕДИО АУСТРАЛИЈУ! Држава поклекла и понудила Ђоковићу нагодбу! Ево шта се дешава!

За понос, за све оне који су излазили на улицу, за све оне који су давали подршку из свих крајева света – Новак Ђоковић је победио у Аустралији, као што то увек и ради! Овога пута ван тениског терена, након мукотрпног и вишесатног судског процеса који је управо окончан.

Ово није само победа Новака Ђоковића, најбољег тенисера света, ово је нешто што је чекала цела Србија после великог малтретирања у Мелбурну.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Шта је пресудило? Мало је ко очекивао да је скоро једночасовна пауза у ствари био период када је све одлучено јер се радило на споразумном договору. По повратку и настављеном суђењу је судија Ентони Кели изјавио како укида одлуку о укидању визе тенисеру, те да Влада Аустралије мора да плати све трошкове Новаку, ослободи га у року од 30 минута и врати му документа и све привремено одузето. Нотирано је да је битан фактор био тај што је Новак на аеродрому имао до 8.30 да одговори на налог да му се откаже виза, али је приморан да то уради у 7.42. Да је имао више времена, српски тенисер би можда донео другачију одлуку, навео је судија.

Новак Ђоковић је на федералном суду Викторије добио званичну дозволу за улазак у Аустралију, визу, и у Мелбурну креће на поход по 21. гренд слем!

Аустралијски судија Ентони Кели истакао је да су аргументи аустралијских власти ништавни и поништио њихову одлуку о укидању визе и депортацији најбољег тенисера планете.

Преживео је српски тенисер праву тортуру у протеклих неколико дана. Од добијања медицинског изузећа и лета ка Мелбурну, па потом притвора и премештања у хотел за мигранте, све до коначног тријумфа, изласка на терен Аустралије.

Победио је Новак, победио је његов правни тим, побеђен је цео свет који је отворено истицао жељу да се најбољи тенисер свих времена не нађе на терену у Мелбурну. Желели су, покушавали су, бацали су љагу на његово име, карактерисали га и називали свакаквим именима, али безуспешно, шампион је ту, у својој омиљеној „џунгли“ и креће у поход на историјски рекорд!

Најавио је Ник Кирјос шта ће се догодити уколико Новак добије могућност да се такмичи у Аустралији. Најавио је, а ускоро очекујемо да то видимо и на делу. Нема сумње да ће српски тенисер бити мотивисан као никада пре, а много тога је у игри. Издвајање на врху листе најбољих тенисера икада је на помолу, за то је потребан још један гренд слем да би „искочио“ из калупа велике тројке, а идеална прилика за то је Аустралија.

Аустралија, „земља кенгура“ која је као никада пре окренута против српског тенисера. Тамошњи медији су бесни, Аустралијанци су с правом резигнирани због одлука својих власти већ две године уназад, Новак је дошао само као кап која је прелила чашу незадовољства.

Навијачи су подељени, на помен Новаковог имена на мечевима у припремним турнирима пред Аустралијан опен могли су се чути звиждуци, његови навијачи бивали су избацивани са мечева. Уколико то, поред свега што му се догодило на персоналном плану, није довољна мотивација, шта је?

Велики дан је иза свих нас који смо се надали Новаковом тријумфу и наступу на Аусталијан опену. Ово је велика победа, како за Новака, тако и за српски и глобални спорт. Сада је на шампиону да из себе извуче последњи атом снаге и избори се против притиска који ће засигурно бити на његовим леђима. Неће бити толико лако ућуткати милионе „кенгура“, али ако неко то може, онда је то Ђоковић.

 

 

 

 

 

 

 

Извор: Блиц.рс