Свет

ПРЕМИЈЕРКА: Укидамо све мере

Финска ће од сутра почети да ублажава ограничења уведена због коронавируса, а у року од месец дана биће укинуте све мере, изјавила је премијерка Сана Марин.

Како је наведено на сајту премијерке, од почетка фебруара биће укинуте граничне контроле за оне који у Финску долазе из земаља шенгенске зоне.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Тренутно је потребно да се на граници покаже сертификат о вакцинацији на граници, заједно са негативним резултатом теста на корона вирус. Од сутра ће у Финску моћи да се уђе или са ковид сертификатом или потврдом о прележаној болести, или са потврдом о негативном резултату теста не старијег од 72 сата, преноси Интерфакс.

Тај услов важиће за све рођене пре 2006. године.

Мере ће бити ублажене и за ресторане и догађаје где се ризик од ширења коронавируса сматра малим.

Регионалним и локалним властима издата су упутства да од 1. фебруара престану да затварају нискоризична места, укључујући позоришта и теретане, као и да обуставе отказивање догађаја.

Од почетка фебруара ресторани ће моћи да раде до 21 час уместо до садашњих 18 часова. Послуживање алкохола мораће да престане најкасније до 20, уместо у 17 сати, као до сада. Барови и пијаце ће наставити да се затварају у 18 часова.

Извор: Tanjug