Спорт

Тениски свет на ногама! ПРЕСЕЛИТИ ГРЕНД СЛЕМ ИЗ АУСТРАЛИЈЕ! Захтев због односа према Ђоковићу

– Мало је могуће, али није немогуће – прокоментарисао је копредседник Међународног удружења тениских новинара Сајмон Камберс иницијативу да се турниру у Мелбурну одузме звање гренд слема.

ЗБОГ начина на који се аустралијске власти односе према Новаку Ђоковићу, појавили су се и гласови да би Аустралија могла да изгуби организацију једног од четири годишња гренд слема!

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Да то није искључено, сматра и копредседник Међународног удружења тениских новинара, Британац Сајмон Камберс.

– Мало је могуће, али није немогуће – сматра Камберс.

Иако је нагласио да је још рано да би се размишљало о тој могућности „и поред доста критика не само због тога како је све вођено око Новака, већ и због начина комуникације Тенис Аустралије“, јасно је да је и то једна од могућности.

Разлоге због којих Камберс види да би Аустралија могла да задржи организацију гренд слема је и то што је доста уложила у овај турнир, нарочито у последњих двадесетак година.

– Играчи воле овај турнир, али било је претњи последњих година да би турнир могао да буде премерштен негде у Азијско-пацифичку зону. Има других земаља које би волеле да организују гренд слем – каже копредседник Међународног удружења тениских новинара, наводећи да би таква промена захтевала и промену ионако компликованог календара.

И на друштвеним мрежама је било доста коментара на ту тему. Између осталог, неки учесници сматрају да би турнир можда у будућности требало преместити у неку земљу где су правила мање строга, у корист тениске игре, да не би било нових компликација попут ових с којима се сусрео Новак Ђоковић.

 

 

 

Извор: Новости.рс