Спорт

ЂОКОВИЋ ЈЕ У ОПАСНОСТИ! Чека нас права драма!

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић остаје на првом месту бар до 21. фебруара

То му је омогућио пораз Данила Медведева од Рафаела Надала у финалу Аустралијан опена (3:2). Али, с друге стране, Шпанац је освојио 21. гренд слем и надмашио Новака Ђоковића и Роџера Федерера по броју највећих трофеја.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Новак може да изгуби прво место

Новак и даље убедљиво води по броју недеља и до 21. фебруара ће бити већ 360 недеља на врху. Међутим, тај Новаков низ на првом месту који траје већ дуго може да се прекине управо крајем фебруара и све зависи од наредних турнира.

Рус је после финала АО добио 1.200 бодова па је пришао Новаку на 890 бодова. Медведев ће наредне недеље изгубити 500 бодова, а Новак 140, јер се тада „бришу“ бодови са АТП купа прошле сезоне.

Пред турнир у Ротердаму, који се одржава од 5. до 13. фебруара разлика између Србина и Руса ће бити 1.250 бодова. Медведев се пријавио за турнир у Ротердаму, а уколико га освоји, претећи ће Новака.

Недељу дана касније 21. фебруара биће избрисани бодови са Аустралијан опена 2021. године, који је одигран нешто касније због карантина који је те године био обавезан за тенисере. Новак ће изгубити 2.000 бодова, а Медведев 1.200.

Новак ће тако 21. фебруара имати 8.875 бодова, док би Медведев, ако освоји Ротердам имао 8.925, дакле, био би испред Новака за 50 бодова и бар би недељу дана провео на првом месту.

Али, није Новак без шансе пошто игра у Дубаију од 21. до 26. фебруара. За то му је довољно да дође до четвртфинала и заради бар 90 бодова али нема сумње да Ноле иде по титулу.

Међутим, ако не буде играо на мастерсима у Индијан Велсу и Мајамију у марту неће имати шасну да задржи трон. Мало је вероватно да ће у Америци Новаку бити дозвољено да се такмичи ако није вакцинисан. Управо зато је врло неизвесно како ће Ђоковић сачувати бар тениски врх. Мада то може да се промени до почетка марта, пошто у САД, али и широм планете, државе почињу са попуштањем мера поводом ковид политике.

 

 

 

 

 

 

Извор: информер.рс