Русија

РУСКА АВИЈАЦИЈА КОНТРОЛИШЕ ЦЕЛУ ТЕРИТОРИЈУ УКРАЈИНЕ! Стигло обавештење министарства

Портпарол руског Министарства одбране генерал-мајор Игор Конашенков рекао је да руска војна авијација освојила је ваздушну превласт над целом територијом Украјине.

Према његовим речима, Ваздушно-космичке снаге Русије су у протекла 24 часа уништиле осам борбених возила „Бук М-1″, контролне станице ПВО система С-300 и „Бук М-1″, три радио-техничке позиције са станицама П-14 и четири борбена авиона на земљи и један у ваздуху.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Руска војска је у потпуности преузела контролу над подручјем око нуклеарке Запорожје, додао је Конашенков.

– Оружане снаге Руске Федерације преузеле су контролу над градовима Бердјанск и Енергодар. Руски војници у потпуности чувају и контролишу подручје око нуклеарне станице Запорожје – прецизирао је он.

Према његовим речима, радници нуклеарне електране настављају са радом на одржавању објеката и контроли радиоактивне ситуације у нормалном режиму. Радиоактивност је нормална, нагласио је он.

Групе трупа ДНР и ЛНР успешно развијају офанзиву уз подршку руских оружаних снага, снаге ДНР напредовале су још 19 километара, успостављена је контрола над насељима Хворостјанка, Сухановка, Артјом, Нови Ајдар, док је блокиран регионски центар Волноваха.

Апел Кијевљанима

Министарство одбране Русије такође је упутило апел становницима Кијева.

– Сви цивили у граду могу слободно да напусте главни град Украјине ауто-путем Кијев-Васиљков. Тај правац је отворен и безбедан – казао је.

Како је навео, наоружане банде пљачкаша и националиста са оружјем у рукама дивљају Кијевом, што је резултат злочиначке одлуке украјинских власти да неконтролисано деле оружје становништву.

– Желим још једном да истакнем да Оружане снаге Руске Федерације изводе нападе само по војним циљевима. Цивилном становништву ништа не прети – навео је он.

 

 

 

 

 

 

Извор: Република.рс