Русија

ШОКАНТНЕ ТВРДЊЕ! Бомбардовање Донбаса је рушење последњег моста који га везује са Украјином – УСКОРО ЋЕ ТУ СТАЈАТИ РУСКА ВОЈСКА

Заоштравање ситуације на југоистоку Украјине и нарушавање споразума из Минска су рушење последњег моста који повезује Кијев са територијама Донбаса које он не контролише, рекао је бивши посланик, шеф кијевског бироа Интерпола Кирил Куликов.

Догађаји који се одвијају у Донбасу указују на то да украјинске власти радије решавају ситуацију у региону силом.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Дошло је до тога да је 19. фебруара на територији Ростовске области у Русији експлодирало неколико граната које су испалиле Оружане снаге Украјине.

Дан раније, у позадини могућег наставка непријатељстава, власти Доњецке и Луганске области почеле су да евакуишу жене и децу, а такође су издале указе о општој мобилизацији.

Шеф кијевског бироа Интерпола Кирил Куликов је, гостујући на украјинском ТВ каналу НАШ, критиковао руководство земље због намерног нарушавања споразума из Минска.

Према његовим речима, документ потписан 2015. остао је „последњи мост који повезује Украјину са Донбасом“, који Кијев сада својим рукама руши. При томе, он чак и не узима у обзир да такве акције изазивају појаву руских мировњака на граници.

Штавише, могу да вас уверим да ће се оваквим развојем догађаја и наредних дана мењати граница република. Стално смо вукли тигрове бркове и грешили до те мере да ће руски мировњаци ускоро легално стајати на границама Доњецке и Луганске области“, нагласио је Куликов.

Опасан моменат за Украјину, сматра бивши посланик, је и у томе што контролу над оружаним снагама земље не врши шеф државе Владимир Зеленски, који је покушао да смањи степен ратне врелине и угаси војну активност Запада, већ ратне странке. А то значајно повећава шансе за крајње неповољан исход за Кијев у Донбасу.

 

 

 

 

 

 

 

Извор: Webtribune.rs