Русија

Велики преокрет! ЗНАМ КО НАМ ПАКУЈЕ РАТ! Бомба из Кремља, разоткривен план за Украјину! Иза свега се крију они…

Фото: Јутјуб

Русија је открила ко стоји иза ширења пропаганде која само што није довела до конфликта светских размера.

Руска Федерација предвођена председником Владимиром Путином раскринкала је оне који стоје иза монтирања актуелне кризе на европском тлу и оптужби Запада да Москва планира инвазију на суседну Украјину.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Тиме је, подсетимо, Кремљ још једном демонизован у свету и створен је терен за правдање увођења нових, досад никад виђених, санкција руској страни.

А ко се крије иза монтирања лажи и пропагандних антируских прича, открила је портпаролка руског министарства спољних послова, Марија Захарова, тврдећи да се по среди најновије кризе налази, ни мање ни више, него Авганистан. Она је етикетирала америчку и британску владу као главне „локације“ где је у тајности скован нови паклени план против Путина, а одакле су затим почели да се шире извештаји о наводним руским намерама.

– Америчка и британска влада су те које су у свет прошириле извештаје о могућој руској инвазији на Украјину како би прогласиле победу у „херојској борби“, а након понижења које су доживели у Авганистану. Тако су желели да скрену пажњу са својих унутрашњих проблема – истакла је Захарова и приметила како је сада евидентно да време пролази и да Русија не напада Украјину, што ће свима на Западу бити јасан знак да су изманипулисани.

– Измислили су ову руску претњу и припремили се за „херојску борбу“ само да би на крају могли да прогласе некакву победу – закључила је Захарова.

Захарова је, такође, критиковала ЕУ због понашања тог савеза током сукоба, тврдећи да су недавне тврдње о непосредној руској инвазији учиниле мање вероватним него икада да ће се источноевропска нација придружити блоку.

– Јасно је да неће ускоро заузети Украјину – рекла је она, па наставила:

– После недавног наступа Запада очигледно је да за земља неће бити пуштена ни у једну респектабилну институцију јер, коме треба земља, којју ће ускоро напасти Русија – иронично је упитала Захарова и сугестивно додала да коме требају непријатељи с таквим пријатељима.

Подсетимо, западни савезници предвођени Америком и НАТО већ месецима упозоравају свет да је Руска Федерација нагомилала снаге ка Украјини и да се спрема за инвазију на ту земљу. Москва је то негирала од самог почетка.

 

 

 

 

 

 

Извор: Република.рс