Србија

МИСТЕРИЈА ЋЕ УСКОРО БИТИ РЕШЕНА? ДНК са тела нађеног у Дунаву ће се УПОРЕДИТИ са Матејевим

Ненад Периш, отац несталог Сплићанина, рекао је синоћ београдским медијима да „нема информацију из полиције, те да не жели да се бави спекулацијама“

Обдукција тела које је синоћ пронађено у Дунаву код Костолца заказана је за сутра, а надлежни ће са тела узети и ДНК профил, који ће упоредити са узорцима несталих особа у бази, како би се утврдио идентитет.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Извор објашњава да је немогуће на други начин утврдити о коме се ради, јер је тело у поодмаклој фази распадања.

– То је заправо део тела, ради се о доњим екстремитетима – ногама, док горњи део тела недостаје. Није уочена ни одећа, само обућа. Из тог разлога је немогуће на други начин обавити идетификацију. Без ДНК анализе немогуће је чак утврдити и да ли се ради о мушкарцу или жени – објашњава извор упознат са случајем.

Према речима извора, ДНК профил изолован са пронађеног остатка тела биће упоређен и са ДНК профилом Матеја Периша (27) из Сплита, који је нестао у ноћи између 30. и 31. децембра 2021. у Београду, а камере су га последњи пут снимиле како се приближава реци Сави код ресторана “Саванова” на Сава променади.

Матејев ДНК профил налази се у бази наше полиције, а његов отац је раније потврдио да му је узет букални брис ради упоређивања, што је битно за истрагу и потрагу.

– Ипак, детаљи између пронађеног тела и несталог Матеја се не поклапају. На телу су примећене црне патике, док је Матеј имао беле. Такође, по изгледу остатака тела може се претпоставити да је оно у води било најмање шест месеци, што је доста дужи временски период од момента када је Периш нестао – каже извор.

Ненад Периш, отац несталог Сплићанина, рекао је синоћ београдским медијима да “нема информацију из полиције, те да не жели да се бавим спекулацијама”.

– Занима ме само истина када је у питању мој син Матеј – рекао је.

Он је раније потврдио да је његов син има беле патике.

– Имао је беле које су са стране имале плаво слово В. Ја сам им проследио фотографију патика какве је имао и Матеј – казао је Ненад.

Извор: srbijadanas.com