Спорт

ПОЗНАТИ ТЕНИСЕР ШОКИРАО ЈАВНОСТ: „Сваки Рус мора да плати за ово“

НЕКАДАШЊИ украјински тенисер Александар Долгополов који је попут својих колега Сергеја Стакховског и Андреја Медведева добровољно приступио оружаним снагама Украјине, сматра да би челници АТП требало да преузму оштрије мере против руских спортиста, али да им недостаје храбрости за то.

Он инсистира на томе да руске колеге треба суспендовати из такмичења, ако јасно и гласно не осуде дешавања у Украјини, где већ недељама траје војна операција руских снага.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Рекао сам им да тенис има веома кукавички став данас. Њима недостаје храбрости, не желе да преузму одговорност за последице. Искрено, није довољно рећи „Ми смо против рата“ –  рекао је Долгополов и додао:

– Озбиљно бринути о Ролан Гаросу у данашње време је смешно. То није важније од хиљада живота људи. Доносе се одлуке којима недостаје храброст. Русији мора бити забрањено све што организује слободни свет. Њихови спортисти морају да осуде своју Владу, признају да се раде масовна убиства. Ако заузму неутралан став, то је као да кажу: „Пустите ме, ја живим свој живот, не желим да будем укључен у то, само желим да играм тенис. Извините, али та позиција је неодржива данас. Сваки Рус мора да плати цену за ово – рекао је некада 13. играч света.

Долгополов је на ратишту и жао му је што раније није научио да рукује оружјем.

– Сада знам да пуцам. Наравно да нисам снајпериста, али могу да погађам, сигурно –  рекао је Украјинац.

Иначе, Долгополов је прилично интересантну тениску каријеру завршио 2021, одигравши последњи меч у каријери против Новака Ђоковића, на мастерсу у Италији.

 

 

Извор: Новости.рс