Русија

Руског лидера издали најближи сарадници! ПУТИН ПОКРЕНУО АКЦИЈУ

Уверен сам да ће руски народ издајнике, олош и гадове испљунути као муву, поручио руски председник, који је покренуо акцију „Гвоздена метла“.

Председник Русије Владимир Путин суочио се с издајом најближих сарадника које је оптужио да су марионете које Запад жели да искористи као пету колону, с циљем да уништи земљу. Због тога је покренуо акцију „Гвоздена метла“ да би почистио све за које сматра да му раде о глави.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Удружени Запад жели да подели наше друштво, да изазове конфронтацију грађана Русије и да за свој коначни циљ искористи пету колону. А циљ је само један – уништење Русије. Реч је о људима који су ментално повезани више са Западом него са Русијом, али сам уверен да ће руски народ успети брзо да уочи разлику између патриота и издајника, гадова и олоша и испљуне их као муву која им је улетела у уста. Верујем да ће такво природно и нужно прочишћење само учврстити нашу земљу, солидарност, кохезију и спремност да одговоримо на све изазове – рекао је Путин у обраћању у ком није могао да сакрије бес.

ТАЈКУНИ НА МЕТИ

Он се тешким речима обрушио на тајкуне, које је директно прозвао за издају.

– Они који имају вилу у Мајамију или на Француској ривијери, који не могу без гушчје џигерице, такви зарађују у Русији, али живе на западу, не у географском смислу, већ према својим размишљањима. Они не могу без гушчје џигерице, острига или такозваних родних слобода. Такви људи су ментално лоцирани тамо и могли би да продају сопствену мајку само да им је дозвољено да седе у ходнику више касте, како они то виде – рекао је руски председник.

Према информацијама западних обавештајних извора, Путин није задовољан како тече инвазија на Украјину јер са сваким даном рата губи огроман новац који добија од руских тајкуна, суочених са замрзавањем имовине и запленом луксузних јахти и некретнина.

– Његов пословни модел је да узима половину свега што зарађује 100 олигарха, од чега су 20 милијардери. Све је почело хапшењем најбогатијег Руса Михаила Ходорковског 2003. Пошто се посвађао с Путином, на суђењу је морао да седи у кавезу, па су остали отишли код Путина да га питају шта треба да ураде да би избегли исту судбину. Наводно им је одговорио: 50 одсто – каже некада велики инвеститор у Русију Бил Браудер.

Овај „Путинов непријатељ број један“, како себе назива, тврди да тајкуни свом шефу окрећу леђа јер им због санкција Запада прети катастрофа.

СУМЊА У ОКРУЖЕЊЕ

Да руски лидер сумња и у најближе сараднике, тврди и немачки Дојче веле, који напомиње да је то почело још пре инвазије на Украјину, за коју је знао само најужи круг људи.

– Само министар одбране Сергеј Шојгу, Валериј Герасимов, начелник генералштаба, Александар Бортников, шеф ФСБ, и Сергеј Наришкин, шеф спољне обавештајне службе СВР, били су упућени у Путинове планове, које је разрадио са Николајем Патрушевим, секретаром Савета безбедности Русије, тела које води лично председник – каже руски политички аналитичар Николај Петров.

Према тврдњама високих украјинских функционера, у немилости је чак и доскора недодирљиви шеф дипломатије Сергеј Лавров.

– На састанку у Анталији нисмо постигли договор о коридору за избеглице пошто Лавров није био овлашћен да ишта обећа, већ је поручио да ће контактирати с надлежнима. Ни око примирја није било договора – рекао је украјински министар спољних послова Дмитро Кулеба.

 

 

 

 

 

 

Извор: Република.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ