Свет

Шок! ФРАНЦУСКИ МИНИСТАР ОБЈАВИО РАТ РУСИЈИ: „Гађамо Путина“

Француски министар економије рекао је да Европа и САД објављују „финансијски рат“ Путину и да ће то уништити руску економију.

Министар економије Француске, Бруно ле Мер, најавио је да ће Запад покренути „рат који ће срушити руску економију“. Министар је, гостујући на радио „Франс инфо“, открио и да се на списку руских олигарха у Европи налази скоро 500 имена.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Објавићемо економски и финансијски рат Русији, и довешћемо до колапса руске економије. Гађамо срце руског система, гађамо Владимира Путина, олигархе који су му блиски, али смо свесни тога да ћемо погодити и руски народ који ће такође сносити последице – рекао је он.

– Санкције морају да ударају брзо, јако, и већ се осећају њихови ефекти. Рубља је пала за 30 одсто и руске новчане резерве ће се истопити као пахуљице снега на сунцу. Славни ратни трезор Владимира Путина већ је сведен малтене ни на шта. Санцкије су делотворне и њихова ефикасност је застрашујућа. Европска комисија тренутно разматра и нови пакет санкција, о којем ће бити више речи током овог јутра, као и на састанку Г7 у уторак и сусрету министара финансија европских земаља који ће бити одржан у среду – рекао је он.

– Примењиваћемо санкције све док се Владимир Путин не врати бољим намерама по питању Украјине. Сједињење Америчке Државе и Европа су заједно најјачи финансијски и економски континент“, рекао је он.

Он је коментарисао и списак руских олигарха које ће погодити санкције и рекао да се тренутно на њему налази 488 имена.

– Тренутно се на списку налази 488 лица, и ми истражујемо њихову имовину уз помоћ банака. У питању је дуга процедура која обухвата не само њихова имена, већ и имена њихових брачних другова, деце, компанија преко којих купују некретнине… Неће моћи да се сакрију иза финансијских аранжмана, а наша намера је не само да замрзнемо, већ и да одузмемо њихову имовину – рекао је Ле Мер.

 

 

 

 

 

 

Извор: Srbijadanas.com