Русија

ШОКАНТНО! Датум Путинове офанзиве на Украјину није случајан: Историја би могла да РАЗОТКРИЈЕ…

Фото: Јутјуб

Ови догађаји су могли Путину послужити као инспирација

Русија је пре 9. дана 24-ог фебруара покренула офанзиву на Украјину, како је њихов председник Владимир Путин рекао “специјалну војну операцију” са циљем са “денацификује и демилитаризује Украјину”.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ипак, овај датум је већ познат од раније у историји, а највише по томе што је 24. фебруара 1530. године Папа крунисао римско – немачког цара Карла В, као последњег римско – немачког цара. Поред овог догађаја други познати догађаји на овај датум још су и: Пакистан је 1974. године саопштио да је званично признао Бангладеш као независну државу, америчке и савезничке снаге почеле су 1991. године у Заливском рату копнену офанзиву на ирачке снаге у Ираку и Кувајту.

Све ово би многи теоретичари завере могли да доведу у везу са тим да ли је Владимир Путин изабрао баш овај датум за офанзиву на Украјину намерно. Као прво могли би да кажу да је хтео историјски да се повеже са Карлом V, да на на датум његовог крунисања пре 592 године покаже своју моћ и ко је једна од главних сила света данас.

Други разлог, признавање Бангладеша од стране Пакистана могао би да му служи симболички као оправдање да на исти датум свет прогласи за независне републике Доњецк и Луганск.

Као трећи разлог евентуалних завера могло би му се пребацити да је хтео да Американцима “удари контру” и покаже да је Русија сада спремна да решава конфликте у свету “на амерички начин”, баш као што је САД 1991. године почео у Ираку и Кувајту.

 

 

 

 

 

 

Извор: Објектив.рс