Свет

ХИТНО СЕ ОГЛАСИО! Зеленски затражио ОВО па упозорио: “Цео европски пројекат је МЕТА”

Зеленски је рекао да Русија још може „приушти живот у илузијама“ и довођење нових војних снага и нове опреме у Украјину

Украјински председник Володимир Зеленски поручио је у суботу да руска офанзива никада није била ограничена само на Украјину и да јој је мета цела Еуропа, притом још једном позвавши Запад на увођење потпуног ембарга на руске енергенте, као и да Украјину опреми са још оружја.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Зеленски је у обраћању у суботу касно увече рекао да је руска употреба силе “катастрофа која ће неизбежно погодити све”.

– Намере руске агресије нису ограничене само на Украјину. Цели европски пројекат је мета за Русију – устврдио је украјински председник, којем је у суботу у посету у Кијев дошао британски премијер Борис Џонсон.

Зеленски је рекао да Русија још може “приушти живот у илузијама” и довођење нових војних снага и нове опреме у Украјину.

– То значи да нам треба још више санкција и још више оружја за нашу државу – апеловао је.

Након повлачења од Кијева, руске снаге гомилају се на истоку земље, а Зеленски је поручио да је Украјина спремна за тешку битку са агресором.

– Ово ће бити тешка битка, али ми верујемо у ову борбу и у нашу победу. Спремни смо да се истовремено боримо и тражимо дипломатске начине који ће омогућити окончање овог рата – изјавио је Зеленск.

Британски премијер Борис Џохнсон у суботу је обећао да ће Украјини послати оклопна возила и протубродске ракете, додатну подршку путем зајмова Светске банке, као и да ће оснажити санкције према Русији и одустати од кориштења руског гаса.

– Друге демократске западне државе требало би да следе пример Велике Британије. Време је да се уведе потпуна забрана испоруке руских енергената и повећа испорука оружја нама – рекао је Зеленски новинарима.

 

 

 

 

 

 

Извор: Танјуг

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ