Русија

Језив предлог: Москва има одговор који се Западу неће много допасти

Покушаји САД и Европске уније економским санкцијама да изолују Руску Федерацију од других земаља у међународним односима неће успети.

Овај закључак донео је руски војни аналитичар Игор Коротченко. Он је у свом ауторском Телеграм каналу детаљно говорио о покушајима Запада да успостави глобалну блокаду Русије, а такође је објаснио како Москва може да одговори на тако озбиљну претњу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Игор Коротченко је напоменуо да САД и земље Европске уније, уводећи нова санкциона ограничења Русији, покушавају да неутралишу њен економски потенцијал.

Међутим, такве методе једноставно неће функционисати, пошто Запад није у стању да успостави глобалну блокаду и изолује земљу од света.

Према речима војног експерта, ако се ипак направе кораци ка изолацији Русије на међународном финансијском тржишту, онда Москва има одговор који се Западу неће много допасти.

Руско руководство може економски притисак посматрати као војну агресију, која ће омогућити да Америци и Европској Унији дају оштар и ефикасан одговор.

„Кремљ, као одбрамбени одговор на економску блокаду, може да прибегне војном одговору, укључујући, ако је потребно, употребу тактичког нуклеарног оружја“, објаснио је експерт.

Коротченко је изразио уверење да Москва треба да усвоји одговарајућу доктрину. Такав документ биће одличан аргумент у економској конфронтацији са Западом и омогућиће укидање санкција.

 

 

 

 

 

 

Извор: Webtribune.rs