Русија

НАЈНОВИЈА ВЕСТ! Кремљ шири шему плаћања у рубљама и на другу робу

Русија ће проширити шему плаћања гаса у рубљама и на друге врсте робе“, рекао је портпарол кремља Дмитриј Песков, преноси Спутњик на енглеском.

Западне земље су превазишле разум увођењем санкција Путину, сматра Песков.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„У свету постоји „ерозија поверења“ у долар и евро, многе земље сумњају у њихову поузданост и развијају међусобна обрачуна у националним валутама“, изјавио је Песков. Он је то рекао у интервјуу са Павлом Зарубином у Москви, преноси РТ на руском.

„Видимо такво лудило хобија са санкцијама – највећи терет санкција у историји сада пада на Руску Федерацију“, рекао је Песков.

Према његовим речима, „ово убрзава процес ерозије светске резервне валуте“.

Портпарол је нагласио да је ово ерозија поверења у долар и евро, који су увек били толика кичма за сва међународна поравнања.

Песков је напоменуо да „све више земаља, сумњајући у поузданост долара и евра, тежи да развија опције и разрађује опције за међусобна обрачуна националних валута“.

Раније је заменик шефа Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев најавио почетак ере регионалних валута.

Осим тога, потпредседник руске владе Александар Новак рекао је да се због санкција подрива поверење у трговину нафтом у доларима и еврима. Према његовом мишљењу, убудуће је, приликом прорачуна, потребно прећи на националне валуте.

 

 

 

 

 

 

Извор: Б92