Русија

ПОСЛЕ МАРИЈУПОЉА ОСВОЈИЛИ СМО ЈОШ ЈЕДАН ГРАД! Огласио се руски генерал

Фото: Јутјуб

Оружане снага Русије тврде да су преузеле пуну контролу над градом Кремена.

Руске оружане снага су саопштиле да имају пуну контролу над градом Кремена који се налази у Донбасу, и да су притом успели да избегну уништавање стамбених зграда, тврди портпарол Министарства одбране Русије, генерал-мајор Игор Конашенков.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Кремена је стратешки важан град у ратној зони у Донбасу. Генерал је нагласио да ће контрола над Кременом омогућити улазак у град Рубежноје, за који се и даље воре обе стране. „Ракетне снаге и артиљерија Руске Федерације извеле су за дан нападе на 1.001 украјински војни циљ, међу којима су 58 командних места, 162 ватрена положаја украјинске артиљерије, као и 771 упориште и подручја окупљања украјинских воника и војне технике“, тврди Конашенков.

Генерал је рекао да је руска оперативно-тактичка и војна авијација током ноћи погодила 20 подручја у којима су концентрисани војници и војна техника украјинских трупа. Напади су били изведени у областима око насеља Шнурки, Новониколајевка и Александровка.

Руска противваздушна одбрана је у протекла 24 сата уништила 13 украјинских беспилотних летелица и оборила једну ракету „Точка-У“, навео је он у свом обраћању.

Конашенков је додао да је од почетка руске специјалне операције уништено више од 500 украјинских дронова. „Укупно, од почетка специјалне војне операцијеуништено је 140 авиона, 106 хеликоптера, 511 беспилотних летелица, 254 противваздушна ракетна система, 2.410 тенкова и других оклопних борбених возила, 262 вишецевна бацача ракета, 1.046 минобацачких оруђа теренске артиљерије и 2.259 јединица специјалних војних возила“, рекао је Конашенков.

 

 

 

 

 

 

Извор: МОНДО