Здравље

СРПСКИ ИМУНОЛОГ ОТКРИО: Само 1 ВИТАМИН уништава све ВИРУСЕ, а сви га прескачу

Имунолог професор доктор Борислав Каменов на Пинку је причао о исхрани која разара имунитет, најважнијем суплементу и опасним грешкама када су у питању антитела у организму.

Људи не схватају да се прва битка против вируса бије на нивоу неспецифичног имунитета, када тело елиминише патогене и токсине из организма. Ми много тога можемо да урадимо унапред, да бисмо спречили настанак болести, хроничних и аутоимуних, чак и малигних и алергија. Ми морамо да поправимо стање целог имунитета, како би тело могло да одговори на напад – рекао је он.

Многи прећуте лекарима да се осећају лоше, уморно, да имају друге тегобе, због чега не схвате на време да им организам није у стању да се избори са нападом јер је имунитет ослабљен.

Наш имунитет одлучује у елиминацији вируса и спречавању његовог ширења у организму. Антитела су важна и добродошла, али имунитет је много шира прича од њих. Ако је наш систем лош, он неће моћи да реши проблем. Имунитет нас штити док нас штити, а на крају може да нас убије, то је цитокинска олуја о којој се прича – ћелијски имунитет се претерано активира. Морамо имунитету да дамо централно место у овој причи – рекао је он.

Витамин Д је најважнији и без њега нам не вреде други суплементи или природна средства.

– У овим ситуацијама су најважнији витамин Д и Ц, али превасходно Д, ако њега нема, нећете имати вајде ни од чега другог. Ово је проблем у свим месецима који у називу имају слово ‘Р’, и увек наступи када је зима- рекао је он.

 

 

 

 

 

 

Извор: Еспресо

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ

КАЛЕНДАР

април 2022.
П У С Ч П С Н
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930