Здравље

СРПСКИ ИМУНОЛОГ ОТКРИО: Само 1 ВИТАМИН уништава све ВИРУСЕ, а сви га прескачу

Имунолог професор доктор Борислав Каменов на Пинку је причао о исхрани која разара имунитет, најважнијем суплементу и опасним грешкама када су у питању антитела у организму.

Људи не схватају да се прва битка против вируса бије на нивоу неспецифичног имунитета, када тело елиминише патогене и токсине из организма. Ми много тога можемо да урадимо унапред, да бисмо спречили настанак болести, хроничних и аутоимуних, чак и малигних и алергија. Ми морамо да поправимо стање целог имунитета, како би тело могло да одговори на напад – рекао је он.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Многи прећуте лекарима да се осећају лоше, уморно, да имају друге тегобе, због чега не схвате на време да им организам није у стању да се избори са нападом јер је имунитет ослабљен.

Наш имунитет одлучује у елиминацији вируса и спречавању његовог ширења у организму. Антитела су важна и добродошла, али имунитет је много шира прича од њих. Ако је наш систем лош, он неће моћи да реши проблем. Имунитет нас штити док нас штити, а на крају може да нас убије, то је цитокинска олуја о којој се прича – ћелијски имунитет се претерано активира. Морамо имунитету да дамо централно место у овој причи – рекао је он.

Витамин Д је најважнији и без њега нам не вреде други суплементи или природна средства.

– У овим ситуацијама су најважнији витамин Д и Ц, али превасходно Д, ако њега нема, нећете имати вајде ни од чега другог. Ово је проблем у свим месецима који у називу имају слово ‘Р’, и увек наступи када је зима- рекао је он.

 

 

 

 

 

 

Извор: Еспресо