Русија

АКО МОСКВА УРАДИО ОВО, УКРАЈИНИ ОСТАЈЕ САМО ЈЕДНО – КАПИТУЛАЦИЈА!

Руска војска приводи крају прегруписање свих снага за коначно затварање у „котао“ главнине украјинских трупа на „донбаском фронту“

Чим то буде завршено – а биће за дан или два – руске јединице које нападају из правца Изјума и од Лимана наставиће да надиру на југ. Са задатком да се споје са „својима“ који са стране Попасне потискују Укре или заобилазе њихове утврђене линије и напредују на север.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У „северном котлу“ тако ће се наћи све украјинске јединице које држе Лисичаанск. Соледар, Бахмут, Славјанск и Краматорск. А то 40-60 хиљада војнике кијевске постмајданске хунте.

Да би олакшали положај својих око којих се „котао“ затвара, Украјинци су покушали да изведу напад на Херсонску област која је не само под контролом Руса него се и убрзано укључује у економски и социјални систем РФ.

Напали су код насеља Давидов Брод, снагама једног батаљона. Руси су им створили илузију да успешно напредују, а увукли су их у ступицу.

На бојишту су остала тела 201-ог убијеног украјинског војника. Још неколико десетина тела буквално је раскомадано и непрепознатљиво. Уништено је и неколико десетина украјинских тенкова и других оклопних возила.

Успехе руске војске сада већ признају и у Немачкој. рофесор Федералног универзитета Бундесвера у Минхену (у саставу је немачких оружаних снага) Карло Масала оценио је да је Москва постигла озбиљне успехе током специјалне операције у Украјини. По његовом мишљењу, Русија је почела да успешно концентришуе трупе у одређеним областима.

– Сада за председника Русије – нагласио је Масала, све иде добро и њему једноставно није потребно да ступа у било какве преговоре са Украјином“.

Немачки генерал у пензији Роланд Катер је категоричан: „Треба очекивати нове руске успехе у Донбасу“.

Како је саопштио генерал Игор Конашенков, портпарол Министарства одбране РФ, Ваздушно-космичке снаге Русије су високопрецизним ракетама дугог домета уништиле велики арсенал Оружаних снага Украјине (АПУ) код Кривог Рога.

Према његовим речима, руска авијација је за само један дан уништила више од 300 украјинских војника – погодивши 53 непријатељска „тачке са концентрацијом живе силе и опреме“.

 

 

 

 

 

 

Извор: Факти/Информер