Русија

БОНОВИ ХРАНЕ УСКОРО У ЕВРОПИ? Медведев упозорио

Након увођења рационализације потрошње енергије у Европи могле би да се појаве бонови за храну, изјавио је заменик председавајућег Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев.

„Баук комунизма је коначно поново ушао у Европу. Тако, у сваком случају, пишу медији. Дебеле Европљане снабдевене гасом из различитих извора намеравају да натерају да га деле са сиромашнима, али поноснима, који не желе да плаћају Русији у рубљама за наше гориво“, написао је Медведев на свом Телеграму.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Браво, достојни наследници двојице Карла – Маркса и Каутског. Истовремено ће увести и рационализацију потрошње енергије, а онда нису далеко ни бонови за храну“, додао је он.

Раније је шпански лист „Паис“ саопштио да Европска комисија 18. маја намерава да одобри план у случају могућег наглог прекида испорука руског гаса, према којем ће земље-чланице које имају друге изворе испорука морати да деле гориво са земљама погођеним смањењем испорука. Како наводи лист, Брисел ће захтевати увођење енергетске рационализације, што ће првенствено утицати на индустрију, тако да предузећа земаља које немају проблема са снабдевањем немају конкурентску предност у односу на она која су оштећена прекидима у испорукама.

 

 

 

 

 

 

 

Извор: Ало.рс/rs.sputniknews.com