Русија

РУСИЈА УПОТРЕБИЛА „КРАЉА СВИХ БОМБИ“ У УКРАЈИНИ

Одлука Русије да, у условима специјалне операције у Украјини, врати у службу експлозивну бомбу ФАБ-3000-М46 била је право изненађење за САД и чланице Северноатлантске алијансе.

Такве мере које спроводи Москва показале су да је руско руководство изузетно озбиљно по питању ситуације у Украјини.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

До овог закључка су дошли новинари кинеске новинске куће Соху. Аутори материјала су детаљно испричали зашто је Москва одлучила да оживи „краља бомби“, а такође су објаснили како је употреба овог оружја од стране Оружаних снага Русије изненадила Сједињене Државе.

Аналитичари Соху подсетили су да је раније војна команда руске војске дала инструкције да се авионска бомба ФАБ-3000-М46 активира из складишта.

Ово оружје може да се употреби против утврђења Оружаних снага Украјине која се налазе у одвојеним деловима Украјине.

Овај комплекс, који је дуго носио надимак „краљ бомби“, коришћен је за уништавање специјалних структура у којима су се криле украјинске националистичке групе.

„ФАБ није ново оружје. Москва је користила ове бомбе у више војних сукоба и успеле су да освоје титулу „краља бомби“, приметили су кинески новинари.

Аутори чланка су такође скренули пажњу на чињеницу да је 1989. године на стотине ФАБ-3000, који су били у служби у војсци СССР-а, однето у складишта.

Сада је Русија извела необичан трик одлучивши да ово оружје употреби у специјалној операцији денацификације и демилитаризације Украјине.

Такве мере су изненадиле и шокирале Сједињене Државе, пошто су се надали да Москва неће предузети тако оштре мере против украјинске војске.

Међутим, руско руководство је јасно ставило до знања да намерава да заштити своје геополитичке интересе.

 

 

 

 

 

 

Извор: Ало.рс