Регион

ХРВАТИ ПРЕТЕ И ОПТУЖНИЦОМ ПРОТИВ ВУЧИЋА

НОВЕ претње стигле су из Хрватске због оптужнице коју је српско Тужилаштво за ратне злочине подигло против четири висока хрватска официра, који су тада наредили нападе на српске избеглице на Петровачкој цести. Овај пут један од предлога је и подизање оптужнице против председника Србије Александра Вучића!

Та оптужница, којом се настоји привођење правди одговорних за убијање 13 цивила и рањавање 24 људи који су бежали од злочиначке акције „Олуја“, је предата Суду за ратне злочине на потврђивање.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Та одлука да се коначно дође до правде после 27 година изазвала је бес у Загребу, одакле готово свакодневно стижу претње блокриањем пута у ЕУ.

У најновијем тексту хрватског „Јутарњег листа“ посебно се истиче план потпредседника „Моста“ Николе Грмоје да се подигне оптужница против председника Србије Александра Вучића!

– Време је да се коначно почнемо понашати као суверена држава и блокирамо преговоре Србије за улазак у ЕУ – рекао је Грмоја.

– Једини адекватан одговор на ове скандалозне поступке Србије било би подизање оптужнице против Вучића, јер је у окупираној Глини потицао на побуну и агресију против Хрватске и зазивао границе Велике Србије – рекао је он.

Подсећамо, ово није први пут да се у хрватским медијима пласирају лажи о председнику Вучићу.

Тако је крајем прошле године у хрватским медијима објављен исказ “сведока” који тврди да је лично видео Александра Вучића како 1991. у Петрињи туче Хрвате, мучи их и прети им клањем.

Ипак, истина је да Вучић за време рата 1991. никада није био у Хрватској, као и да се у том периоду није бавио политиком, већ је био студент.

 

Извор: Новости.рс