Русија

Шок! РУСКА ВОЈСКА ТВРДИ: Бајден стоји иза свега, а Сорош…

Фото: Јутјуб

Амерички председник Џо Бајден својевремено је координирао рад извршилаца војно-биолошког програма САД у Украјини, док је милијардер Џорџ Сорош био главни спонзор програма, изјавио је начелник Снага радијацијске, хемијске и биолошке заштите Оружаних снага Русије Игор Кирилов.

„Идеолози војно-биолошких активности САД у Украјини су лидери Демократске странке“, рекао је генерал.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

По његовим речима, прво је створена законска основа за финансирање истраживања директно из федералног буџета. У те сврхе су, уз државне гаранције, коришћена средства невладиних организација које су под контролом Демократске стране.

Бивши амерички председник Барак Обама 2015. године је „склопио партнерске споразуме са Украјином о почетку реализације војно-биолошких програма на територији те земље“, док је бивша државна секретарка САД Хилари Клинтон „иницирала усвајање америчке стратегије за супротстављање биолошким претњама и допринела је легализацији истраживања двоструке намене“.

Актуелни шеф Беле куће Џо Бајден је, као потпредседник САД у време Обаминог мандата, „координирао активности извршилаца војно-биолошког програма и био је умешан у финансијске малверзације у Украјини“, док се испоставило да је милијардер Џорџ Сорош „главни спонзор војно-биолошких истраживања у Украјини и лобиста ‘Биг фарме’“.

Како је прецизирао Кирилов, у тој шеми учествују и фармацеутске компаније, укључујући „Фајзер“, „Модерну“ и америчку компанију „Мерк“ (Merck), као и компанију „Гилиад“ (Gilead) која је повезана са америчким војним ресором.

То омогућава стручњацима из САД да заобилазе међународне безбедносне норме приликом тестирања нових лекова. На тај начин западне компаније озбиљно смањују трошкове за реализацију истраживачких програма и стичу значајне конкурентне предности, закључује Кирилов.

Подсетимо, Министарство одбране Русије раније је открило да су Сједињене Америчке Државе потрошиле више од 200 милиона долара на рад биолошких лабораторија у Украјини, а које су учествовале у америчком војно-биолошком програму и бавиле се, између осталог, узрочницима куге и антракса.

 

Извор: Танјуг