Русија

ПУТИН ОТКРИО: Ово су циљеви Русије

„Циљ је стварање стабилности на светским енергетским тржиштима, а не стварање проблема“.

Одлука ОПЕК+ да смањи производњу нафте за два милиона барела дневно има за циљ стварање стабилности на светским енергетским тржиштима, а не да ствара проблеме некоме, изјавио је председник Владимир Путин на састанку са председником Уједињених Арапских Емирата (УАЕ) Мохамедом Бин Заједом ал Нахјаном у Санкт Петербургу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Активно радимо у оквиру споразума ОПЕК+. Знам ваш став. Наше акције, наше одлуке нису уперене ни против кога, не радимо то да бисмо некоме стварали проблеме“, рекао је Путин, пренела је агенција ТАСС.

Како је истакао руски председник, њихово деловање је усмерено на стварање стабилности на светским енергетским тржиштима, како би се и потрошачи енергената, и они који су укључени у производњу, добављачи на светским тржиштима осећали смирено, стабилно и самопоуздано, како би снабдевање и потрошња остали у равнотежи.

Према његовим речима, две земље увек одговарају на потребе тржишта, узимајући у обзир актуелна дешавања.

Путин је рекао да се билатерални односи Русије и УАЕ „развијају веома успешно“.

„Прошле године је раст трговинског промета износио 65 одсто, а ове године, упркос свим потешкоћама, раст се наставља – не тако велики као прошле године, али ипак 17 одсто“, закључио је руски председник.

Извор: Танјуг