Русија

РУСИ СПРЖИЛИ БАЦАЧИМА ПЛАМЕНА БРИТАНСКЕ И АМЕРИЧКЕ ПЛАЋЕНИКЕ

Руски тешки систем бацача пламена погодио је комбиновану чету британских и америчких плаћеника.

Плаћеници и чланови ПМЦ-а из Велике Британије и Сједињених Америчких Држава покушали су да направе пробој у рејон насеља Пологи у Запорошкој области.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

 

Процењени број присутних страних плаћеника овде је око 30 људи. Њима је задат снажан ударац помоћу руских тешких система ТОС-1А „Солнцепјок“.

„Специјалне снаге из Велике Британије и Сједињених Америчких Држава уништене су из тешког система бацача пламена Солнцепјок (ТОС). Наводи се да су милитанти покушали да продру на територију Русије“, преноси Правда.

Захваљујући способностима тешких система бацача пламена ТОС-1А „Солнцепјок“ да погоде велику површину и стварно униште све циљеве, било да се ради о војној опреми или утврђеним подручјима, група специјалних снага из Велике Британије и САД је успешно елиминисана. што ће вероватно приморати украјинске трупе да напусте било каква офанзивна дејства у овом правцу.

Током протекле недеље у Запорошкој области су примећене веома велике снаге Оружаних снага Украјине, укључујући стране плаћенике. Према речима начелника администрације Запорошке области Рогова за свих седам месеци од почетка специјалне војне операције, овако велика група украјинских снага овде никада раније није виђена.

 

Извор: Webtribune.rs

Ознаке