Србија

ДРОНОВИ НИСУ УОЧЕНИ САМО У РАШКОЈ! Министар одбране открио где су све уочени дронови који су шпијунирали Војску Србије

МИНИСТАР одбране Милош Вучевић, говорио је јутрос о ономе шта се дешавало претходних дана на подручју изнад Мердара и околини Рашке, поручујући да ће небо које је под контролом Војске Србије бити апсолутно заштићено.

– Не само јуче, претходна три дана, наша Војска уочава одређене објекте, беспилтоне летелице, који се крећу на линији административног раздвајања, у Копненој зони безбедности, на територији КиМ, чак са повременим улазима на територију централне Србије, односно покушајима да се врши осматрање положаја јединица Војске Србије и одређених војних објеката, односо касарни. Није то само питање уласка у Рашки округ, Војска Србије има сазнања, односно уочила је објекте и у правцу кретања преко Нишавског и Топличког округа – казао је Вучевић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Имајући у виду искуства и на украјинском фронту, у контексту спорог административног доношења одлука, председник републике је, као врховни командант, Војсци Србије издао извршну наредбу да сваки такав објекат буде уклоњен – додао је министар и поручио „ми ћемо апсолутно штитити небо које је под контролом Војске Србије, нашим системима, у складу са Резолуцијом 1244 и Кумановским споразумом „.

– Небо ће бити безбедно и сигурно за све грађане Србије, Војска Србије има и капацитета и способности да одговори на сваки тај задатак. И да би разбили ту нејасноћу, наши ловци мигови 29 нису патролирали због дронова, они су вршили, као што је и премијерка рекла редовно полицијско патролирање, контролу нашег неба, а Војска може и са авионским митраљезима, топовима, а и неким другим техничко – технолошким средствима да одговори на ове изазове.

– Не могу да вам кажем чију су то дронови, али могу да вам кажем да долазе са територије Косова и Метохије.

 

 

Извор: Новости