Србија

ФРАНЦУСКО-НЕМАЧКИ ПРЕДЛОГ ЈЕ УЛТИМАТУМ!

Бивши шеф дипломатије СР Југославије Владислав Јовановић изјавио је да Србија не сме да прихвати немачко-француски предлог јер је то ултиматум увијен у преговарачку форму, преноси Курир.

„То је нека врста ултиматума увијеног у преговарачку форму, јер коначни циљ тих преговора је безусловно прихватање свршеног чина које су западне силе у више чинова извршиле према Србији. И сада ми треба убрзаним ходом да кажемо ‘да’, а то значи да прихватимо да је њихова агресија била миловање по образу, као и да се одрекнемо дела своје територије који је бесправно одузет и чија заштита од стране УН није била поштована. Према томе, ја бих одговорио само противодговором, да хоћемо да се сачува мир и стабилност, да хоћемо компромисно решење, али оно не може да буде њихова касациона одлука из 2008, него компромис на бази историјских права легалитета и поштовања свих одлука УН“, рекао је Јовановић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Јовановић је указао и на то да је међународна граница Србије, бивша републичка, призната као међународна граница, са Косовом као саставним делом Србије.

„Ако хоћемо о компромису, можемо поћи од тога а не од негирања свих међународних споразума. А што се тиче тога да Косово добије право на чланство у УН или некој другој међународној организацији, једноставно нема места за Косово и за нас у УН, и то треба свима да буде јасно, као што нема места за Косово и Србију у ЕУ где можемо да уђемо само онако како су ушле све земље пре нас, са међународно признатим границама“, навео је Јовановић.

 

Извор: Косово онлајн/Курир