Русија

НИ КОРАК НАЗАД: Путин је издао ТАЈНУ НАРЕДБУ

Руски председник Владимир Путин дао је руским трупама у области Херсон наређење „ни корак назад”, изјавио је украјински војни експерт Олег Жданов на ТВ каналу Кијев, преноси дописник руског портала ПолитНавигатор.

– Неће бити „геста добре воље“, јер постоји политичка одлука Путина – „ни корак назад“. Она није званична, али јр потврђују неки извори. Спремају се за чврсту одбрану. Чињеница да спремају леву обалу указује да опцију повлачења са десне обале сматрају једном од могућности развоја догађаја. Они унапред спремају леву обалу за одбрану да не бисмо могли да пређемо Дњепар.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Међутим, они и даље покушавају да припреме Херсон за уличне борбе. Гледајте, скидање заставе не значи да су отишли, једноставно су све административне институције које су формирали од колаборациониста у Херсонској области склонили на леву обалу. Они не повлаче трупе, већ структуре моћи – ФСБ, Национална гарда и трупе, а покушавају да доведу што више трупа на десну обалу “, рекао је Жданов.

Он је такође наговестио да ће Оружане снаге Украјине покушати да опколе Херсон.

– По мом мишљењу, највероватније ће Херсон бити под опсадом, а не на јуриш од Оружаних снага Украјине. Битке за Херсон вреди чекати, као и војне операције на превазилажењу линија одбране, које руске трупе данас покушавају да опреми. Рећи ћу ово: они неће тек тако предати десну обалу“, нагласио је украјински стручњак.

 

 

 

 

 

 

Извор: Курир.рс/Полит навигатор