Русија

РУСИ ШОКИРАЛИ СВЕТ: Овде је направљена хибридна врста короне?

Хибридну верзију корона вируса, која спаја омикрон верзију са вирусом соја Вухан, развили су истраживачи на Универзитету у Бостону у октобру, тврди начелник руских трупа за нуклеарну, биолошку и хемијску заштиту генерал-потпуковник Игор Кирилов на конференцији за новинаре уочи девете конференције Конвенције о биолошком оружју (БВЦ).

– У октобру је Универзитет у Бостону развио химерни корона вирус заснован на варијанти омикрон и оригиналном соју Вухан. Хибридни вирус који су развили Американци убио је 80 одсто заражених лабораторијских животиња, узрокујући атипичне неуролошке симптоме и значајне повреде плућа – рекао је Кирилов новинарима уочи девете конференције Конвенције о биолошком оружју, пренео је ТАС С.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према Кирилову, „Бостонски експеримент“ показује да у САД недостаје владина контрола у истраживању генетског инжењеринга и синтетичке биологије.

– Упркос високим биолошким ризицима, истраживање је спроведено средствима америчке владе, али без одговарајућег одобрења националне службе за биолошку безбедност – истакао је он.

 

 

 

 

 

 

Извор: Танјуг

Ознаке