Русија

РУСИЈА СЕ СПРЕМА ЗА СУКОБ ВЕЛИКИХ РАЗМЕРА! Примећено велико присуство војске

Русија се спрема за сукоб великих размера на Арктику, пише Питер Сучију, колумниста америчког листа 19FortyFive

„Последњих година Москва је више него јасно ставила до знања да овај регион сматра својим и да тамо јача своје војно присуство“, напомиње аутор.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према његовим речима, то је укључивало проширење ваздухопловне базе Нагурскоје. База, која је први пут изграђена 1950-их као метеоролошка станица и комуникацијска испостава између евроазијског копна и Северног пола, је објекат у облику тролиста.

Сучију напомиње да из базе лете ловци-пресретачи МиГ-31. Према његовом мишљењу, у будућности се на том војном објекту могу појавити војна возила попут Армата, Курганец-25 и Бумеранг.

„Још није јасно када ће ове машине бити послате на Арктик. Као и други руски војни програми, они изгледају обећавајуће, али није јасно да ли Москва има ресурсе за производњу ових машина у великим количинама“, закључује аутор.

У августу 2020., лист The Drive је приметио да је Русија продужила дужину писте на арктичком аеродрому Нагурскоје на Земљи Александре, најсевернијем архипелагу земље, са 2,5 километара на „колосалних” 3,5 километара.

 

 

 

 

 

 

Извор: Информер.рс/vz.ru

Ознаке