Русија

Није још готово, Пригожин се вратио у Русију?

Преговори о окончању оружане побуне Вагнерове групе можда су још увек у току, саопштио је Институт за проучавање рата.

Подсетимо, шеф плаћеничке групе Јевгениј Пригожин отишао је у уторак у егзил у суседну Белорусију након што је Русија најавила да га неће оптужити за побуну.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Такође, како је известила организација Белоруски Гајун, приватни авион за који се верује да га користи шеф паравојне формације Вагнер Јевгениј Пригожин јуче је полетео с војног аеродрома у Белорусији и кренуо ка Москви.

Како је објавила ова организација, пословни авион полетео је у 22.40 по локалном времену и упутио се према Русији, а затим је одлетео у Санкт Петербург.

Руски војни блогер Игор Гиркин сматра да се Пригожин вратио у Русију како би разговарао с високо позиционираним званичницима.

С тим теоријама се слаже и Институт за проучавање рата, који је саопштио како руске власти и Пригожин вероватно још увек преговарају о појединостима споразума.

„Институт за проучавање рата не може независно да потврди да ли се Пригожин заиста вратио у Русију, као ни појединости о наводној посети. Али, остоји могућност да се Пригожин накратко вратио у Русију како би разрадио детаље споразума који је договорио белоруски диктатор Александар Лукашенко“, наводи ИСW.

Извор: Б92/Индекс