Свет

СТРАВИЧНА ЕКСПЛОЗИЈА У УКРАЈИНСКОЈ АМБАСАДИ! Има повређених

Шпанска полиција саопштила је данас да је у експлозији у украјинској амбасади у Мадриду повређен један запослени када је отворио писмо-бомбу.

Члан особља амбасаде задобио је лакше повреде и пребачен је у болницу, наводи се у саопштењу полиције.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Украјина је данас појачала мере безбедности у својим амбасадама у иностранству након ове експлозије.

Украјински министар спољних послова Дмитро Кулеба позвао је све украјинске амбасаде у иностранству да хитно појачају мере безбедности.

Кулеба је такође позвао шпанске колеге да предузмуи хитне мере за истрагу напада. Украјински министар је рекао да ко год да стоји иза напада неће успети да застраши украјинске дипломате или да их заустави да свакодневно раде на јачању Украјине и супротстављању руској агресији.

Писмо, које је стигло обичном поштом и није скенирано, изазвало „веома малу повреду на домалом прсту десне руке“ једног запосленог у украјинској амбасади, рекла је представница владе у Мадриду, Мерцедес Гонзалес, за телевизију Телемадрид.

Инцидент истражују форензичари и обавештајни истражитељи, саопштила је шпанска полиција. Виши шпански суд водиће истрагу.

Стамбена област која окружује украјинску амбасаду у северозападном Мадриду је ограђена, а јединица за уклањање бомби је распоређена на лицу места, јавила је државна телевизија ТВЕ.

Извор: Танјуг