Свет

О НУКЛЕАРНОМ НАПАДУ НЕ ОДЛУЧУЈЕ БАЈДЕН ВЕЋ ОВИ ЉУДИ! Ево о коме је реч

Према тврдњама српског публицисте Џо Бајден чак и није добио „нуклеарни кофер“.

Ко заиста одлучује у Америци, да ли се баш све, па и за оне најбитније ствари пита председник САД разоткрио је публициста Милан Видојевић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„О томе да ли ће Америка на некога бацити атомску бомбу не одлучује председник САД. То је велика заблуда. Одлучују генерали који нису означени у систему. Кључеви су код њих. Џо Бајден није добоио коферче кад је постао председник. Немаш чак ни тај привид да ти одлучујеш аутомској судбини Америке и света. Поготову што генерал који носи коферче има други кључ. Нема један кључ, морају да се ставе оба ључа. То су посебно обучени људи, можда обучавани деценијама за функције које ће обављати. Ниво – или како то они зову “цлеаранце” – познавања тајни који има председник САД је низак. Мислим да је 5. А шта ћемо са онима који имају “цлеаранце” изнад председника?“, упитао је Видојевић гостујући у емсији „Лучић инсерти“.

Он се потом присетио једне приче коју је сазнао од једног од кључних људи ФБИ-а.

„Роналд Реган је у предизборној кампањи причао како ће кад постане председник разоткрити тајне НЛО и ванземаљаца. Ту причу о Реагну ми је иначе послао Тед Гандерсон који је био својевремено један од шефова у ФБИ-у. Дакле, Реган је позвао генерала који је води то космичко одељење у Пентагону и тражио да му донесе све материјале. А генерал му рече – господине председниче ја то не могу да вам дам. Али ја вам наређујем, ја сам ваш врховни командант, рече Реган. Да, одговори генерал, али не и у овом случају“, испричао је Видојевић.

„Нуклеарни фудбал“
Црна ташна која у стопу прати председника Америке а у којој се налази све што је потребно за један нуклеарни напад, зове се – „фудбал“. Неко је још зове и нуклеарни фудбал, атомски фудбал, црна кутија… Годинама се веровало да се у њој налази црвено дугме чијим се притиском активирају нуклеарне ракете. Али ево шта се заиста налази у њој:

• Црна књига са 75 страна где се између осталог налази опис како поступати у случају нуклеарног напада.
• Још једна црна књига у којој се налазе пописана места на којима би се у случају нуклеарног напада сакрио председник Америке.
• Факсцикла у којој се налази 10 страна у којима је описано како ће се управљати системом комуникације којим се председник САД у ванредним ситуацијама обраћа нацији.
• Код за ауторизацију нуклеарног напада.

Сигурно се питате због чега се овакав један кофер, то јест ташна зове – фудбал? Име је добила по шифрованом називу тајног плана за нуклеарни рат који се зове – Дропкицк (ударац са земље). Они који носе ову ташну обучени су тако да ако председник САД одлучи да је време за напад, могу да за неколико минута припреме „нуклеарни фудбал“. Ташна са председником иде било где. Па чак и током трчања. Тако је један од војника, са све овом ташном у руци, која тежи 20 килограма, трчао за Билом Клинтоном док је овај џогирао око Беле Куће.

Иначе „нуклеарни фудбал“ се први пут појавио за време администрације Џона Кенедија, тачније убрзо после Кубанске кризе 1962. године.
Амерички обавештајци су знали да председнику треба неограничен приступ након што је Кенеди поставио питања Савету за националну безбедност о нуклеарном нападу. Он је желео да зна да ли је потребно да се консултује са министром обране и војним челницима ако се одлучи за покретање нуклеарног напада против комунистичког блока.

 

Извор: Мондо