Русија Свет

УКРАЈИНА ДА СЕ НЕ РАДУЈЕ ПРЕРАНО, НИЈЕ СВЕ ГОТОВО! Фокус је на Донбасу али…

Вицемаршал РАФ-а у пензији Шон Бел рекао је за Скај њуз да повлачење Русије из Херсона „одговара обема странама“

Говорећи о ослобађању Херсона од руске окупације, Бел је рекао да „нема сумње да је ослобођење Херсона одлучујућа победа” Украјине.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Била је то једина престоница региона који је окупирала Русија, што значи да је повлачење из њега значајан корак уназад за Русију. Што се тиче Украјине, сјајно је видети славље у Херсону после скоро девет месеци руске владавине – рекао је он. Белл је рекао..

Украјинци ће имати још много посла у Херсону“

– Украјинске снаге имају још много посла у Херсону. Нема сумње да су Руси сигурно оставили мине, а вероватно је доста руских војника заглавило приликом повлачења, па сада покушавају да се уклопе – рекао је пензионисани високи официр РАФ-а.

Из војне перспективе, рекао је он, руско повлачење из Херсона вероватно одговара обема странама. „Руси се боре широм Украјине, али су углавном фокусирани на Донбас. Тамо се воде жестоке борбе и тамо се шаљу нови регрути јер трпе велике губитке и не напредују много“, рекао је он.

Пензионисани Руси би могли да изазову велике главобоље у Донбасу

– У међувремену су имали око 30.000 војника који су били заглављени у Херсону и нису радили бог зна шта. Дакле, повлачење из Херсона, и то на сређен начин, без много губитака, омогућава Русима да их пошаљу у Донбас, где би Украјинцима могли задати велике главобоље – објашњава он.

– Из украјинске перспективе, Херсон је био њихов главни циљ и они сигурно нису желели да се боре за град тамо. То би била брутална битка. И зато је повлачење из Херсона добро за обе стране – рекао је Бел и додао да се чинило да руске снаге успостављају своје позиције у Донбасу у покушају да заштите области које су до сада освојиле.

 

 

 

 

 

 

Извор: информер.рс