Србија

ВАНРЕДНО ОБРАЋАЊЕ МИНИСТРА ОДБРАНЕ: Немојте изазивати Србију

„Грађани Србије могу да знају да је небо изнад Србије безбедно“, навео је министар одбране Милош Вучевић говорећи о дрону који је Војска Србије оборила данас око 17 сати изнад касарне у Рашки.

– Војска Србије поступајући по наредби Врховног команданта председника Србије Александра Вучића, оборила је дрон. Летелица се кретала из правца Јариње-Рудница изнад војних објеката гарнизона Рашка – рекао је Вучевић за Пинк.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према његовим речима, Србију не би требало потцењивати, већ послушати шта председник Републике Србије јасно и гласно каже: вратимо се за преговарачки сто.

– Војска Србије неће дозволити да ико угрожава Србију и њене грађане – подвукао је Вучевић.

Најавио је детаљну истрагу која ће показати ко је власник и управљач дрона.

– Правац кретања који сам напоменуо је јасан – истрага је пред нама, одредиће се врста дрона и све оно што ћемо из тога закључити показаће куда нас трагови воде и ко би могао да буде власник, произвођач дрона. Имаћемо наредних сати, дана, јаснију слику. Ко год да је послао дрон, није га сигурно слао да снима лепе пејзаже Рашке, Копаоника – навео је министар одбране.

Војска Србије је овај дрон, који је ушао у простор где је забрањено присуство летелица, оборила коришћењем електронских уређаја.

– Користили смо најмодерније електронске уређаје – навео је министар и поручио: „Немојте изазивати Србију, то мора бити јасно свима“.

Говорећи о дрону каже да свакако нису ишли у снимање лепих крајолика. Дронови лете изнад војних објеката, наглашава.

– Верујем у све снаге безбедности, говорим и о свима онима у корпусу заштите свих грађана Србије, имаћемо адекватан одговор на све изазове, препреке и узнемиравања. Ми желимо да се разговара, ми смо за политички дијалог, нисмо за ескалацију већ за смиривање тензија, али то не значи да смо кукавице. Немојте изазивати Војску Србије и потцењивати Србију – закључио је Вучевић.

Извор: Блиц