Свет

ЗЕЛЕНСКИ ПОРУЧУЈЕ ДА ЈЕ ПУТИН СПРЕМАН НА ПРЕГОВОРЕ! Ево шта ради Кијев у Запорожју

Специјална војна операција Русије у Украјини, 267. дан

Председник Украјине Владимир Зеленски изјавио је да је добио сигнале од партнера да Москва жели директне преговоре са Кијевом.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Говоре нам да Путин жели директне преговоре. Ја сам рекао: предлажемо да буду јавни“, изјавио је Зеленски током видео-обраћања.

Он је истакао да не жели да преговори буду иза кулиса и да верује уверавањима САД да Вашингтон не води преговоре о Украјини без учешћа Кијева.

У регионима на југу и истоку Украјине проглашена је ваздушна узбуна

У Одеској и Николајевској области Украјине проглашена је ваздушна узбуна, према подацима онлајн мапе ваздушне узбуне Министарства дигиталних послова земље.

Наведено је да је аларм објављен у 8.23 ​​и 8.29 по московском времену.

Касније је ваздушна узбуна објављена и у Сумској, Полтавској, Харковској, Дњепропетровској области и деловима Запорожја и Херсона које контролише Кијев .

У току је прегруписавање украјинских снага

Људска снага и војна техника украјинских трупа се пребацују са правца Херсон-Кривој Рог у Запорошку област у три правца, изјавио је члан главног савета обласне администрације Владимир Рогов.

-Главни правци где се украјинске трупе пребацују су Ореховскоје, Гуљај-Поље и Каменскоје. Пребацивање трупа се врши из правца Херсон-Криви Рог, преко Дњепропетровска- рекао је Рогов, преноси РИА.

Пребацује се људство и оклопна возила, укључујући хеликоптере, противтенковске топове, хаубице, америчке МЛРС системе и артиљерију М777, додао је он.

Рогов: Оружане снаге Украјине гранатирале цивилне објекте у селима близу линије контакта у Запорожју

Цивилни објекти у селима у близини линије додира у Запорошкој области били су у среду увече подвргнути ракетирању и гранатирању украјинских трупа, непријатељства се интензивирају, рекао је члан Главног савета администрације Запорошке области Володимир Рогов.

-Изведени су удари МЛРС. Директни удари на стамбене зграде. Куће су се запалиле, ужасан призор, чудом нико није погинуо. Правац Каменскоје – Новобогдановка – око шест ракета из МЛРС-а, Михајловка – четири ракете из МЛРС-а и намерно погођена школа -рекао је Рогов.

Небензја: Варшава и Кијев зелели да изазову сукоб Русија-НАТО

Руски амбасадор у Уједињеним нацијама Василиј Небензја изјавио је данас да су саопштења Варшаве и Кијева поводом пада пројектила у Пољској имала за циљ да изазову директан сукоб између Русије и НАТО.

 

Извор: Информер