Свет

ШВАЈЦАРЦИ У ПРОБЛЕМУ ПРЕД МЕЧ СА СРБИЈОМ? Селектор не зна на кога да рачуна има ПРОБЛЕМ са четворицом играча

Селектор националног тима Швајцарске Мурат Јакин има озбиљне проблеме са саставом тима пред дуел са Србијом.

Боли глава Драгана Стојковића, али боли и Мурата Јакина! Повређени играчи су велики проблем на овом Светском првенству, а за разлику од Пиксија који се мучи са осам „ровитих“ код Швајцарске су у питању четворица. Ипак, како је Мурат Јакин рекао на конференцији за новинаре пред Србију двојица су имала „бурну ноћ“!

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У питању су стубови одбране, штопер Нико Елведи и први голман националног тима Јан Сомер, док су неизвесни и Ђердан Шаћири и Ноа Окафор, пошто тек излазе из повреда.

„Шаћири и Окафор тренирају добро два дана и спремни су да играју. Јан и Нико су имали бурну ноћ, али ће бити спремни за петак“, рекао је Јакин. Ипак, питање је колико ће бити спремни, а и за то се спрема селектор Швајцараца:

„Имамо добре опције и на клупи. Знамо добро све о ситуацији, можемо да реагујемо и са три нападача, офанзивна крила… Неће бити изненађења, хоћемо да доминирамо, на остало не можемо да утичемо“, закључио је Јакин.

Што се тиче напада, док сада су у одсуству Окафора и Шаћирија у нападу играли Варгас, Соу и Ебишер, док би у одбрани резерве могли да буду голман Борусије Дортмунд Грегор Кобел, као и дефанзивац Њукасла Фабијан Шер.

Извор: Мондо