Србија

АЛАРМАНТНО СТАЊЕ У СРБИЈИ: Вода потопила котларнице, људи се смрзавају

Фото: Јутјуб

Водостај Лима на територији општине Прибој услед обилних падавина је у даље у порасту, а све расположиве екипе општинских служби су на терену и помно прате развој ситуације.

– На предлог општинског Стаба за ванредне ситуације, од вечерас су затворени за прелезак пешака висећи мостови у Прибоју који спајаји две обале Лима. Водостај ове реке и даље расте, евакуисано је пет домаћинстава из насеља Луке и они ће ноћ провести у хотелу Лим – каже за РИНУ Драган Љељен члан Општинског већа.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У овој општини критично је и у Бањском чамцу, где је под водом локални пут који водо ка гробљу.

Осим набујалог Лима који прети да поплави куће и дворишта, становници Пријепоља сада се суочавају са још једним проблемом. Велики део општине који је прикључен на даљински систем грејања остао је у хладним просторијама, а такође хладни радијатори су и у Основној школи „Валтер“.

– Вода је ушла у котларницу и због потенцијалне опасности морали су да је искључе из функције. Вода из котларнице тренутно се испумпава како би што пре систем за грејање поново оспособио. Последњи пут у зимском периоду дошло је до обуставе грејања у Основној школи Валтер 2011. године такође због поплава – потврђено је за агенцију РИНА.

На пола пута између Бродарева и Пријепоља у месту Стругови, река Лим која је и даље у порасту прети да се излије и тако пресече магистрални пут ка Црној Гору.

Извор: РИНА

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ