Свет

АМЕРИКАНЦИ СПРЕМАЈУ УКРАЈИНУ ЗА НЕШТО ВЕЛИКО!?

Генерал Марк А. Мили је у интервјуу за „Тхе Wасхингтон Пост“, најавио почетак рада на обуци украјинског војног особља у базама за обуку у Немачкој.

Под вођством инструктора НАТО-а, око 500 војника Оружаних снага Украјине, обучаваће се по новом програму у трајању од 6-8 недеља.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према речима високог генерала, нови програм је фокусиран на борбена дејства великих размера. Током недеље, Мили ће лично надгледати рад база за обуку, и проверавати америчку опрему намењену кијевским борцима.

Око 500 бораца проћи ће обуку у циљу усавршавања вештина коришћења тенкова, артиљерије и других борбених возила. Они ће истражити све могућности западне технологије, како би максимизирали штету непријатељу.

Потреба за додатном обуком украјинских бораца, појавила се након што је донета одлука, да се у Кијев пребаце десетине борбених возила западног типа. Поред организовања процеса обуке војника Оружаних снага Украјине, генерал ће учествовати на састанку контакт групе у ваздухопловној бази „Рамштајн“.

Како се очекује, војни званичници земаља НАТО-а на наредном састанку ће одлучити, о испоруци тешких тенкова и система ПВО Украјини.

Према речима генерала, преобука украјинског контингента ће трајати не више од 7-8 недеља, након чега ће моћи да користе нова борбена возила за супротстављање руској војсци.

 

Извор: Wебтрибуне