Свет

УКРАЈИНА У НЕВЕРИЦИ! Америка одустаје

Фото: Јутјуб

Администрација САД искључује могућност да се Украјини пошаљу тенкови „Абрамс“ због велике количине горива које троше и честих кварова.

Према подацима листа, тенк „Абрамс“ је опремљен турбо мотором, брзо троши гориво, подложан је кваровима и за одржавање су потребни квалификовани људи.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према речима америчког председника Џозефа Бајдена уместо тенкова „Абрамс“, САД разматрају могућност да се Украјини испоруче борбена пешадијска возила „Бредли“.

Украјински председник Владимир Зеленски је 21. децембра на позив америчког председника Џозефа Бајдена неколико сати провео у Вашингтону, где се састао са америчким председником, руководством Конгреса где је и излагао.

Током његове посете је објавено да је Америка издвојила нов пакет војне помоћи у вредности од 1,85 милијарди долара. У њега су, по први пут, укључени и америчких системи противваздухопловне одбране „Патриот“.

Раније је председник Русије Владимир Путин изјавио да ће Русија моћи да уништи ПВО системе „Патриот“ у случају да их Вашингтон испоручи Кијеву.

Такође је приметио да је „Патриот“ прилично стар систем и да не ради као руски С-300. Он је додао да ће се за ове системе наћи „противотров“.

 

 

 

 

 

 

Извор: Sputnikportal.rs