Србија

ЗОРАНА МИХАЈЛОВИЋ ОСНИВА СТРАНКУ! Смислила је и назив а ево који јој је први корак

Зорана Михајловић, бивша министарка рударства и енергетике, после три месеца паузе решила је, наводно, да се политички активира, а први корак ка томе јесте сајт који намерава да ускоро лансира – зоранамихајловиц.цом, сазнаје Курир од добро обавештених извора.

Михајловићевој, подсетимо, због одлуке да не буде део новог кабинета у Немањиној 11 није било право, што није ни крила у јавним иступима, па је малтене кренула ђоном на дојучерашње најближе сараднике који су јој и омогућили претходних неколико мандата у Влади. Тада није желела да открије чиме ће се бавити и да ли ће уопште остати у СНС. Како сазнајемо, она је решена да формира сопствену странку, а увертира за то биће сајт који планира да ускоро лансира.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Увертира

– Зорана је одлучна у томе да оснује странку и тренутно је у потрази за финансијерима и страним партнерима који би то подржали. Није још познато да ли би „одвукла“ неке од напредњака и на кога још рачуна за потенцијалну странку, али увелико ради на томе и план је да заокружи причу у наредна три-четири месеца. Сада прави сајт зоранамихајловиц.цом, на ком ће износити своје политичке ставове, то је као нека припрема јавности за политички ангажман – каже наш саговорник из окружења бивше министарке.

На питање с ким је Михајловићева из странке у контакту, каже да је и даље у веома добрим односима с бившом министарком за европске интеграције Јадранком Јоксимовић.

– Њих две су и даље у контакту, али то никако не значи да би Јадранка изашла из СНС и придружила се Михајловићевој. Зорана планира да у једном тренутку и формално напусти странку, и то, наравно, уз помпу. Колико знам, то планира да уради јавно, али видећемо да ли ће заиста тако и бити – каже наш саговорник.

Између редова

А да је бивша министарка решена да се врати у политику, да се наслутити и по њеним објавама на друштвеним мрежама, где претходних дана износи и политичке ставове. Доскора је, подсетимо, њен Инстаграм профил био пун објава из провода, козметичких салона, са фитнеса, те фотографија кућних љубимаца. Михајловићева је раније, говорећи о томе шта ће радити после министарске позиције, рекла за медије да засад прави планове, додајући да и даље има радно место на факултету, те да се припрема за нови семестар, који почиње у фебруару.

Коментар Михајловићеве на наша сазнања нисмо добили до закључења броја.

Политичка каријера

Десет година у министарској фотељи

Михајловићева је у СНС ушла 2010. године, а прву министарску позицију добила је 2012, кад је водила ресор енергетике, развоја и заштите животне средине. На тој позицији је била до 2014, кад је постала потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре. Исту функцију обављала је и у влади изабраној 2016, а потом и у следећој, коју је, након избора Александра Вучића за председника Србије, преузела Ана Брнабић. Од 2020. до 2022. била је потпредседница Владе и министарка рударства и енергетике.

 

 

Извор: Курир