Русија

МОЛБА РУСКИХ ВОЈНИКА ПУТИНУ! Да ли је могуће да су му ОВО поручили!

На друштвеним мрежама појавио се снимак наводно руских војника на којем изражавају незадовољство због недостатка командног ланца.

Украјински саветник за унутрашње послове Антон Герашченко објавио је на Твитеру снимак за који је рекао да приказује мобилисане руске трупе које изражавају низ притужби док стоје у снегу на непознатој локацији.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Испред групе која се види на снимку стоји један војник и чита изјаву у којој се обраћају и Владимиру Путину и Александру Буркову, гувернеру руске Омске области из чијег главног града су мобилисани.

Војник каже да је група из 504. тенковског пука, који се обучавао за артиљерце у Омску пре него што је послат у Чељабинску област на даљу припрему на артиљеријском полигону.

По повратку у Омск није им пружена додатна обука коју су очекивали и војник каже да је пук послат у источну Украјину 5. јануара. По доласку у самопроглашену Доњецку Народну Републику сво њено особље је распршено у различите групе.

„Комуникација са нашом командом је прекинута“, рекао је он.

„Једини официр који је остао са нама, начелник артиљерије, рекао је: ‘ја нисам ваш командант’ и да је 504. пук расформиран и речено му је да сада припадамо армији Доњецке Народне Републике“.

Он је рекао да су тада пребачени на обуку у пешадији, али да је, након неколико путовања на полигон, од њих тражен новац за плаћање горива. Неплаћање је значило слање на линију фронта. Војник је додао да су њихове војне књижице прикупљене и печатиране без икаквог датума, броја наредбе или потписа команданта.

„Не знамо ко нам је командант и којој јединици припадамо“, рекао је он и додао да између његовог команданта пука и начелника штаба, који је потпуковник, „није било комуникације“.

Извор: Б92