Русија

ОД РУСИЈЕ ТРАЖЕ САМО ЈЕДНУ СТВАР! Најмоћније земље послале УПОЗОРЕЊЕ Путину!

Немачка, САД, Француска, Италија, Велика Британија, Канада и Јапан удружени против Русије

Земље групе Г7 данас су гарантовале пуну подршку Украјини и позвале Русију да одмах повуче своје трупе из те земље. „Русија је започела овај рат и може да га оконча“, наводи се у завршном саопштењу које је објавило јапанско председништво Г7 након данашњег онлајн састанка лидера Г7, у којем је учествовао и украјински председник Володимир Зеленски.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Позивамо Русију да прекине агресију и да одмах, потпуно и безусловно повуче своју војску са целе међународно признате територије Украјине.“ Лидери Г7 поново су потврдили „чврсту подршку Украјини“ све док траје рат на годишњицу почетка руске инвазије.

„Координисане санкције“ и друге економске мере које Г7 и партнерске земље предузимају против Русије морају бити појачане, наводи се у тексту. Чланице Г7 су Немачка, САД, Француска, Италија, Велика Британија, Канада и Јапан.

Подсетимо, генерална скупштина Уједињених нација је јуче великом вец́ином гласала за одобрење резолуције којом се осуђује руска инвазија и позива на повлачење трупа из Украјине и заустављање борби.

УН је изгласао необавезујућу резолуцију уз 141 глас за, 7 против, а 32 уздржана, међу којимаје била и Кина. Раније је усвојено пет сличних резолуција које се тичу руских трупа у Украјини.

 

Извор: Ало