Регион

СРПСКИМ ПЕВАЧИМА ЗАБРАЊЕНО НАСТУПАЊЕ У ХРВАТСКОЈ! Настао ХАОС пале и тешке речи!

Организатори концерта фолк музике огорчени су поступком градоначелника Пуле Филипа Зорчића, који је забранио наступ заказан за 25. марта, на којем је требало да певају Драган Којић, Ана Бекута, Душко Кулиш и Зорана Мићановић и откривају да им је први човек Пуле не само забранио концерт већ их је и брутално вређао и псовао „српску мајку“.

Информација о градоначелниковој забрани концерта народне музике у Пули је изазвала велику пажну хрватске јавности.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Директор пројекта Хиљадарка, који је организатор овог концерта, Марио Циндори у саопштењу овим поводом тешко оптужје градоначелника Пуле Зорчића да му је преко телефона претио и, како је навео, „псовао српску мајку“, као и да је рекао да „не жели српско смеће у свом граду“.

Из пројекта Хиљадарке саопштено је да изражавају неизмерно жаљење због тога што је једна весела и традиционална забавна, естрадна прича мора да добије овакав епилог, али да ради истинитог информисања јавности, не желе, кажу, ништа да сакривају.

Прецизирајући да је уговор био потписан и да су обављене све припреме, наводе:

– На дан кад смо Пулу облепили плакатима, око 21 сат увече, звао нас је уплашени директор пулске спортске дворане, господин Марио Перушко и рекао да је управо добио позив од бесног градоначелника Филипа Зоричића који му је дословно наредио да без обзира на уговор, одмах откаже тај концерт јер градоначелник не жели, цитирам, „српска смећа“ у свом граду – каже Циндори, пренео је хрватски портал Индеx.

Напомиње да га је овај позив затекао на путу, да је био потпуно шокиран и да је рекао да не може да верује шта чује, те да моли да одмах буде спојен са градоначелником како би решили евентуални неспоразум.

– Након што сам добио директан број телефона, контактирао сам лично градоначелника на мобилни. Јавио ми се потпуно пијан и кад је чуо с киме разговора, сасуо је сву салву увреда на мој рачун. Покушао сам мирно да разговарам с господином Зоричићем, нали је он на телефон, и као и мени рекао „да не жели српска смећа у свом граду“ – навео је организатор.

Покушао је, каже, да му објасни да је господин Душко Кулиш култни хрватски певач, Далматинац, Сплићанин, али када му је у једном тренутку почео на најбруталнији начин „псовати матер“, прекинуо је телефонски разговор.

– Цели тај разговор слушале су четири особе на спикерфону које су са мном биле у ресторану, а које ће исто посведочити на суду у тужби коју управо подиже наш адвокат Срђан Симић из Пуле – каже Циндори, који се још једном извинио у име целог тима Хиљадарке.

 

 

Извор: Блиц